objavljeno 18.06.2008. 23:49:12

Alanya - nezaboravan biser turske rivijere

Odmor na raskošnoj obali Turske u carstvu drevnih civilizacija

Alanya spaja nevjerojatnu prirodnu raznolikost i skrivene tajne iz daleke turske povijesti
Alanya spaja nevjerojatnu prirodnu raznolikost i skrivene tajne iz daleke turske povijesti

Mondena ljetovališta na mediteranskoj obali, duge pješčane plaže, ludi noćni život i izuzetno ljubazni domaćini razlozi su zbog kojih je Turska posljednjih godina postala idealna destinacija za odmor milijuna Europljana.

Moćne utvrde

Međutim, ova zemlja nudi mnogo više od luksuznih resorta i all inclusive odmora. Kulturna baština starih civilizacija koje su živjele na ovom području, bogata arheološka nalazišta, arhitektonski spomenici te nevjerojatne prirodne raznolikosti kao stvoreni su za istraživanje i otkrivanje brojnih priča o povijesti ove zemlje.

Želite li uživati u odmoru iz snova, krenite prema Antalyi, glavnom gradu istoimene provincije, smještenoj na sredozemnoj obali Turske. Okružena planinama, Sredozemnim morem i ruševinama, ovaj se dio obale često naziva i  ‘turskom rivijerom’, budući da su povijesne i prirodne ljepote prepoznate kao turistički potencijal. U blizini se smjestio i grad Alanya, koji se zbog svojih prekrasnih pješčanih plaža, suvremeno opremljenih hotela, sportskih centara i marine svrstava među najživlja ljetovališta i najposjećenije turističke luke na turskoj obali. Moćne utvrde na obroncima Taurusa nad gradom duge osam kilometara tijekom burnih povijesnih vremena čuvale su prometnu sredozemnu luku od stalnih nasrtaja, a danas su često odredište za duge romantične šetnje.

PolasciPolasci zrakoplova za Alanyju su 9., 16. i  23. srpnja  iz Zagreba. Cijena od 2.360 kn. Više informacija u poslovnicama adriatica.net, na besplatnom telefonu 0800 200 134. 

Večernja razonoda

Alanya pruža odličan izbor odmora uz sportske aktivnosti, izlete i večernju razonodu, stoga je idealno odredište za mlade željne dobrog provoda, ali i obitelji sa djecom zbog prekrasno uređenih plaža i brojnih sadržaja.     (METRO)

18.06.2008. 23:49:12
http://m.metro-portal.hr/alanya-nezaboravan-biser-turske-rivijere/8828/