objavljeno 11.05.2021. 12:01:00
FILMOVI

A sada... Frooom! filmska revija

Spremili smo Frooom! reviju dječjih filmova nastalih kroz 2019. godinu. Za većinu filmove ovo je premijera

Frooom filmska revija
Frooom filmska revija (Arhiva)

Čeka vas preko dva sata programa, uz sveukupno 52 naslova nastala na početnoj, naprednoj i majstorskoj razini Frooom! filmske škole. Dio filmova koji će se moći vidjeti na reviji su već prikazani na nekim domaćim i međunarodnim festivalima i manifestacijama i za njih su dobili brojne nagrade i priznanja.

Na Frooom! filmskoj reviji prikazujemo filmove koji su kreirani na Frooom! radionicama u Zagrebu, Sinju, Rijeci, Koprivnici, Splitu i Komiži u 2019. godini. Sve su filmove osmislili, producirali, snimili, a nekad i montirali mladi Frooom! autori i autorice. Da bi doprinijeli umreženijem djelovanju na području medijske pismenosti, Frooom! filmska revija će se održati u suradnji s ESF projektom čiji su partneri i Bacači Sjenki - Medijsko obrazovanje je važno.MOV, UP.04.2.1.06.0047.

Projekt Medijsko obrazovanje je važno. MOV usmjeren je na provedbu istraživanja te na dokazima utemeljeno zagovaranje u području medijske pismenosti - ključne pismenosti novoga doba. 

Revija će se moći pogledati od petka, 7. svibnja od 16h na našem Frooom! Youtube kanalu.

Filmovi će biti raspoređeni po razinama radionica, u tri playliste po razinama radionica (početna, napredna i majstorska radionica). Filmovi će biti dostupni do petka, 14. svibnja.

Više o reviji možete saznati na našoj Frooom! web stranici.

Frooom je inovativni istraživački obrazovni program čiji proces i metodologija medijskog, filmskog i informatičkog opismenjivanja ima za cilj poticanje djece i mladih na razumijevanje, korištenje i stvaranje audiovizualnih radova s područja filmske umjetnosti te elektroničkih i novih medija, a provodi se u 12 gradova Republike Hrvatske te međunarodno. Frooom! je program Bacača Sjenki.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana i hvaljena međunarodna umjetnička i proizvodna platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalnih umjetnosti, koja uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, film, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

11.05.2021. 12:01:00
http://m.metro-portal.hr/a-sada-frooom-filmska-revija/131983/