objavljeno 21.07.2008. 09:38:00

82-godišnja Slovenka vozila pijana

Vozačica je zbog alkoholiziranosti morala prespavati u policiji.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

82-godišnja vozačica iz okolice Nove Gorice provela je noć sa subote na nedjelju u sobi za otrežnjenje u policijskoj postaji, nakon što je pod utjecajem alkohola izazvala prometnu nesreću, a onda unatoč sugestiji da pozove taksi ponovo sjela za volan i nastavila vožnju.

To je do sada najstarija žrtva novog slovenskog zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojemu policija na otrežnjenje u posebne prostore odvodi vozače za koje alkotestom utvrdi da su imali više od 1,1 promila alkohola u krvi, ali i one s manjim udjelom alkohola, ako odbiju naredbu da parkiraju vozilo.

Na policijskoj postaji Nova Gorica iz istog su razloga noć sa subote na nedjelju provela još dva slovenska i jedan talijanski državljanin, piše u ponedjeljak koparski list "Primorske novice".

Od stupanja zakona čiji je cilj povećati prometnu sigurnost u različitim policijskim postajama zna prespavati i po dvadesetak onih koji vole dublje pogledati u čašicu, a najviše takvih noćenja ostvari se u dane vikenda.

Novi zakon osim toga određuje i niz strožih kazni za prometne prekršaje, a policija navodeći statistiku tvrdi da je već pokazao rezultate u smanjenju broja nesreća i mrtvih. (HINA)

21.07.2008. 09:38:00
http://m.metro-portal.hr/82-godisnja-slovenka-vozila-pijana/10060/