objavljeno 12.03.2021. 21:01:00
ZNATE LI?

7 stvari koje muškarci vide prve

Unatoč tomu što možda to neće reći naglas, postoji više stvari koje muškarci itekako primjećuju na ženama

Treba mu samo 7 sekundi
Treba mu samo 7 sekundi (Arhiva)

Lako je stvoriti dojam kako su upravo žene te koje su tankoćutne, promućurne i s urođenim „detektorom" za najsitnije detalje (posebice kad je komentiranje drugih žena u pitanju), dok se muškarce redovito prikazuje kao vrlo jednostavna bića kojima u životu ne treba ništa osim kauča, pive i dobre tekme na televiziji.

Unatoč tomu što možda to neće reći naglas, postoji više stvari koje muškarci itekako primjećuju na ženama, a na temelju većine njih mogu u nekoliko sekundi procijeniti jeste li im potencijalno zanimljiva partnerica. Pogledajte o čemu se točno radi.

Gustoću vaše kose - kakva ironija - prosječni muškarac vjerojatno neće primijetiti da ste promijenili boju kose ili frizuru, ali će itekako podsvjesno procjenjivati njenu gustoću i zdrav izgled. Stvar je vrlo jednostavna i evolucijski uvjetovana - još otkako su naši preci živjeli u špiljama, muškarce su privlačile guste vlasi kose, koje su bile pouzdan znak da je žena zdrava (čitaj: da će dobro rađati djecu).

Iskrenost vašeg osmjeha - vjerojatno ste dosad čuli da se iskrenost smješka procjenjuje prema očima, a ne prema usnama. Ukoliko vaše oči ne prate emociju koju pokušavati odglumiti donjim dijelom lica, osmjeh naprosto neće djelovati iskreno i od srca. Vjerovali ili ne, muškarci imaju posebno dobre detektore iskrenosti kad je ženski osmijeh u pitanju.

>> 10 načina kako privući bilo koju ženu >>

Odnos širine struka i bokova - još jedna od čitavog niza stvari za koje možemo okriviti evoluciju. Muškarci, željeli oni to ili ne, instinktivno traže žene koje će im dati dobro potomstvo. Ukoliko je vaš struk znatno uži od vaših bokova, to je snažan znak plodnosti. S druge strane, široki strukovi šalju potpuno suprotnu poruku.

Ono „lažno" na vama - ovdje ne mislimo na karakterne osobine već na kojekakve umetke, dodatke, ekstenzije i sve ostale umjetne stvari koje stavljate ili lijepite na svoje lice i tijelo. Muškarci u velikoj većini slučajeva preferiraju prirodno, ma što vam tko rekao o tome.

Veličinu vaše grupe - želite li da vam muškarci prilaze, nipošto se ne smijete okružiti hrpom frendica, budući da će prosječnom frajeru uletavanje vama u takvoj situaciji izgledati kao nemoguća misija. S druge strane, nalazite li se negdje samo s jednom prijateljicom, muškarac će (opravdano!) vjerovati kako ju nećete željeti ostaviti samu. Koja je idealna veličina grupe u kojoj se trebate kretati? Tri, kažu znanstvenici. Na taj način još uvijek nećete ostavljati dojam „ženskog čopora", dok će s druge strane vaše dvije prijateljica imati jedna drugu za druženje dok se vi upoznajete s njime.

>> 7 pravila zavođenja koje žene žele da muškarci znaju >> 

Vaše oči - ne govori se uzalud da su oči ogledalo duše, a to posebno vrijedi u situaciji kad vas muškarac u nekoliko sekundi želi procijeniti. Upravo zbog toga je kvalitetan makeup, koji pametno naglašava najbolje u vašim očima, ponekad zlata vrijedan.

Visinu vašeg glasa - više je studija pokazalo kako su muškarcima najprivlačnije žene blago povišenih glasova, što opet možemo zahvaliti evoluciji, budući da su oni pouzdan znak mladosti i reproduktivnog zdravlja.

12.03.2021. 21:01:00
http://m.metro-portal.hr/7-stvari-koje-muskarci-vide-prve/130882/