objavljeno 07.02.2017. 18:02:00
ISPROBAJTE

7 stvari koje kava radi za ljepotu

Ako pomiješate kavu s malo maslinovog ulja ili maslaca, dobit ćete odlično sredstvo za tijelo koje će smanjiti celulit na bedrima i stražnjici

Kava nije samo ukusan napitak...
Kava nije samo ukusan napitak... (FreeDigitalPhotos)

Kava je omiljeni napitak, no uz to će napraviti prava mala čuda za vašu ljepotu, samo trebate slijediti ovih sedam savjeta i zaboravit ćete na skupe kreme i tretmane.

1. Šalica kave je sastavni dio jutarnjeg rituala koji nas razbuđuje i priprema za početak dana.

2. Ispijanje kave potiče rad probave, pa se nameće i kao odličan alat prilikom mršavljenja i dijeta - osobito ako pijemo crnu, domaću kavu bez mlijeka i šećera.

3. Znanstvenici su potvrdili njen blagonaklon učinak na prevenciju bolesti srca, dijabetesa i rizika od Alzheimerove bolesti.

4. Zrnca svježe mljevene kave možete upotrijebiti kao jeftin piling za tijelo. Njima možete istrljati sve, od kože lica, vrata i udova, do tvrde kože na stopalima. 

5. Ako pomiješate kavu s malo maslinovog ulja ili maslaca, dobit ćete odlično prirodno sredstvo za tijelo koje će smanjiti celulit na bedrima i stražnjici.  

6. Skuhajte kavu na uobičajen način, pa je uspite u kalupe za led i pustite da se smrzne. Kockicama ledene kave pređite preko lica i tijela kada vam je potrebno osvježiti izgled kože u trenutku.

7. Napravite jeftinu kremu protiv bora: pomiješajte pola šalice ohlađene crne kuhane kave s malo raženog brašna i jednim žumanjkom, pa ovom pastom osvježite izgled lica dva do tri puta dnevno.

07.02.2017. 18:02:00
http://m.metro-portal.hr/7-stvari-koje-kava-radi-za-ljepotu/102975/