objavljeno 31.07.2018. 13:02:00
ZAPAMTITE :)

7 namirnica za pomlađivanje

Vječna mladost traži se "čudesnim" kremama s egzotičnim sastojcima ili estetskom kirurgijom, no čemu bacati novac kroz prozor kad je priroda već sve pripremila...

Ove namirnice brišu godine s lica i tijela!
Ove namirnice brišu godine s lica i tijela! (Arhiva)

Mladolik izgled u današnje se vrijeme postiže umjetnim sredstvima - "čudesnim" kremama s egzotičnim sastojcima ili estetskom kirurgijom, no čemu bacati novac kroz prozor kad je priroda već sve pripremila...

Evo 7 namirnica koje će vas pomladiti:

Avokado - egzotično voće koje se, na našu sreću, udomaćilo na lokalnim tžnicama i u trgovinama. esencijalnim masnim kiselinama i već spomenutim vitaminima A, B1, B2, D, E i K koji čuvaju mladost organizma. Avokado štiti kožu od isušivanja i potiče stvaranje kolagena.

Bobičasto i tamno voće - ono obiluje antioksidansima koji pomažu tijelu da se nosi s upalama, štiti stanice od slobodnih radikala (odgovornih za starenje), a s obzirom da obiluje vodom, kožu čini zategnutom, hidriranom i mladolikom.

Kakao - pravi, gorki kakao obiluje antioksidansima, polifenolom te magnezijem koji hrani mišiće i dobro raspoloženje te opušta nas i čuva od stresa.

Masline - imaju jako antioksidativno djelovanje, zahvaljujući skvalenu - antioksidansu kojega tijelo i samo stvara, a najviše ga ima u koži. Skvalen iz masline nadoknadit će skvalen koji tijelo s godinama sve manje proizvodi. Masline obiluju i vitaminom E te fenolnim spojevima koji sprječavaju nastanak bora i isušivanje kože. Fitosteroli iz maslina potiču zacjeljivanje rana i ožiljaka, a koenzim Q10 zaslužan za očuvanje mladolikog izgleda kože i zdravlja srca, a također ga nalazimo u ovom mediteranskom blagu.

Sjemenke suncokreta - obiluju vitaminom E, snažnim antioksidansom koji čuva tijelo. Osim u suncokretu, vitamina E ima u masnim ribama, orašastim plodovima i biljnim masnoćama.
Namirnice bogate vitaminom C - vitamin C potiče stvaranje kolagena i čuva imunitet.

Voda -  najvažnija je za održavanje mladolikog izgleda. Koža mora biti hidrirana kako bi zdravo sjajila i imala elastičnost.

31.07.2018. 13:02:00
http://m.metro-portal.hr/7-namirnica-za-pomladjivanje/113526/