objavljeno 27.02.2017. 09:01:00
ZAPAMTITE :)

7 načina za motivaciju na poslu

Motivacija na poslu gotovo da i ne postoji ponedjeljkom ujutro i petkom popodne - vikend je ili još uvijek svjež u glavi ili se pripremamo za njega, pa evo što treba napraviti

Svakome treba motivacija
Svakome treba motivacija (Shutterstock)

Posao je mjesto na kojem, nadamo se iskreno, provodite većinu vremena tijekom tjedna, a sigurni smo da vam entuzijazam nije baš na visini cijelo vrijeme, naročito ponedjeljkom ujutro. 

Kako onda ostati motiviran? Forbes tvrdi da poslu trebate pristupiti pozitivno da bi bili učinkoviti i uspješni, pa evo 7 načina kako to i napraviti u stvarnosti:

Družite se s kolegama s posla - lakše je raditi s ljudima s kojima ste u dobrim odnosima.

Fokusirajte se na pozitivne stvari izvan posla - motivacija dolazi s uravnoteženim životom. U slobodno vrijeme se bavite nekim sportom, družite se s prijateljima, voljenim osobama ili napravite neki zdravi obrok.

Postavite ciljeve - postavljanje realnih ciljeva važno je kako bismo stalno ostali motivirani.

Prisjetite se da ste sami zaslužni za svoj uspjeh te da sami krojite svoju budućnost -sami ste zaslužni za svoju budućnost, svoj uspjeh i ispunjenje svojih ciljeva. Postavite si realne ciljeve i ispunite ih.

Pronađite male trenutke inspiracije - to može biti šalica kave u jutarnjim satima ili ugodan razgovor s kolegama.

Samima sebi uputite pozitivne misli - svakodnevno samima sebi kažite kako ste uzbuđeni zbog svog posla i koliko volite ono što radite. Recite si da ste sposobni i pouzdani.

Uzmite 10-minutnu pauzu svakog sata - uzmite si kratku pauzu kako bi odmorili i odbacili negativne misli. I tih deset minuta može vam "napuniti baterije". 

27.02.2017. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/7-nacina-za-motivaciju-na-poslu/103362/