objavljeno 12.09.2017. 09:01:00
Savjeti

5 trikova za ljepšu kosu

Brz i zdrav način kako ukrotiti frizuru kad baš i nemate vremena za posjet omiljenoj frizerki, a i ne da vam se trošiti novac

Lijepa kosa i bez frizera
Lijepa kosa i bez frizera (Pexels)

Frizerski salon nije nam uvijek usput, a niti je ponekad potreban. Ako smo imalo vješti četkom i fenom, sami možemo napraviti frizuru za kojom će se okretati pogledi. Ali ponekad u tome trebamo malo pomoći i baš iz tog razloga donosimo vam sljedećih 5 trikova koji će vam pomoći da vaša frizura u svakom trenutku izgleda njegovano i lijepo.

1. Iskoristite lak za kosu i spremnik u kojem se nalazi kako biste postigli volumen. Podignite pramen na tjemenu i nanesite lak uz korijen kose. Prislonite limenku laka uz tjeme i poprskani pramen preko nje i ostavite nekoliko sekundi da se osuši. Vaša kosa imat će volumen, a za to niste trebali ni jedno pomagalo osim laka za kosu.

2. Riješite se elektriciteta na kosi prije nego što nastane. Nakon što nanesete lak za kosu, prijeđite preko cijele kose komadićem aluminijske folije.

3. Kako vam kosa skupljena u rep ne bi bila neuredna, kad ju vežete, zabacite glavu unaprijed i skupljajte ju prstima od vrata prema tjemenu.

4. Nemojte prati kosu nakon svakog vježbanja u teretani. Iskoristite prirodne tvari koje kosa luči i samo prijeđite rukom kroz nju tijekom feniranja. Na taj ćete način postići elefkt koji postižete kad je namočite morskom vodom.

5. Ako vas kosa svrbi tijekom bojanja, prije nanošenja dodajte u mješavinu nekoliko kapljica mlijeka. Mlijeko sadrži umirujuća sredstva koja će pomoći kod svrbeža.

Piše: Andrea Holi
12.09.2017. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/5-trikova-za-ljepsu-kosu/107272/