objavljeno 22.07.2016. 18:17:00
SAVJETI

5 tkanina za ljetne dane

Ljetne vrućine mogu biti naročito opasne ako se pogrešno obučemo - loš odabir tkanine koju nosimo dodatno će nas zagrijati, pa evo što treba nositi ljeti

Odaberite nešto lagano
Odaberite nešto lagano (Shutterstock)

Materijali od kojih je izrađena odjeća najviše utječe na njene karakteristike pri određenim temperaturama, pa tako u ove vrele ljetne dane treba biti naročito oprezan - odjeća nas može ili rashladiti ili usijati do ludila.

Stoga, evo pet tkanina koje treba nositi ljeti jer su ugodne i hlade nas::

Lan - vrlo ugodna tkanina koja bi se slobodno mogla prozvati ventilatorom među materijalima. Propušta zrak do vašeg tijela i tako sprječava znojenje. Ima samo jednu manu, lako i brzo se gužva, ali to ionako nije bitno tijekom vrućina.

Pamuk - savršen odabir za vrele ljetne mjesece, jer se radi o jednoj od najprozračnijih tkanina koje postoje, ne zadržava toplinu te upija vlagu s tijela i aktivira njezino isparavanje.

Svila prirodna tkanina koje'diše i poznata je po tome što se prilagođava temperaturama pa vas tijekom zime grije, a ljeti hladi. Iako ne potiče znojenje, tanka je i mekana pa se lako zalijepi za znojnu kožu.

Šifon - mješavina prirodnih materijala različitog sastava, a kada je napravljen od pamuka i svile postaje idealan materijal za ljetnu odjeću. Najčešće se koristi za izradu haljina i bluza zato što je iznimno lepršav.

Viskoza - da, i sintetika može biti dobra, jer ovo je jedno od najpopularnijih sintetičkih vlakana koje nastaje od ostataka celuloznih vlakana i po kemijskom sastavu vrlo je slično pamuku. Upravo je zbog toga viskoza ugodna za nošenje tijekom vrućina i hladi tijelo

22.07.2016. 18:17:00
http://m.metro-portal.hr/5-tkanina-za-ljetne-dane/99243/