objavljeno 23.10.2017. 16:29:00
SAVJETI

5 razloga zašto dijeta ne daje rezultate

Donosimo vam 5 najčešćih pogrešaka koje se rade na dijeti i koje su odgovorne za neuspjeh - pa ih vi lijepo ispravite i napokon dostignite željenu kilažu

Na što sve trebate paziti kako bi dijeta bila uspješna
Na što sve trebate paziti kako bi dijeta bila uspješna (Arhiva)

Dijeta vam je već preko glave, jer svaki put kad krenete stvari idu u redu prvih par dana, no nakon toga nikako da postignete svoj cilj? Ništa neuobičajeno, uvjeravamo vas, to se događa gotovo svima barem jednom... a onda pronađu savjete i shvate gdje griješe.

Upravo iz tog razloga donosimo vam 5 najčešćih pogrešaka koje se rade na dijeti i koje su odgovorne za neuspjeh - pa ih vi lijepo ispravite i napokon dostignite željenu kilažu.

Doručak - slab doručak usporava metabolizam, umjesto da napravi obrnuto, što ometa proces mršavljenja. Znači, dobar i konkretan doručak, sat vremena nakon ustajanja i bit ćete siti i puni energije do ručka

Izbjegavanje grupa namirnica - najčešće ljudi na dijeti počnu izbjegavati ugljikohidrate i masti, što je potpuno pogrešno, jer organizam treba raznovrsnu prehranu, pa i ove dvije grupe namirnica.

Večera - pazite koliko jedete i kada jedete, jer ako prerano večerate, garantirano ćete prije spavanja "samo malo gricnuti, tek toliko da mogu zaspati...". To će, naravno, upropastiti cijelu strategiju...

Veličina obroka - može obrok biti dijetan, no ako ga je previše, niste ništa postigli: to što su namirnice zdrave ne znači da ih smijete tamaniti koliko želite.

Voda - glad je vrlo često zapravo žeđ, a kad se ubacimo u logiku kontrolirane prehrane, najčešće zaboravimo piti dovoljno vode. Stoga - pijte vodu, dodajte joj malo cimeta, đumbira ili limuna za poticanje metabolizma.

23.10.2017. 16:29:00
http://m.metro-portal.hr/5-razloga-zasto-dijeta-ne-daje-rezultate/108131/