objavljeno 11.08.2016. 15:16:00
ZAPAMTITE

5 navika koje mijenjaju život na bolje

Svi se u jednom trenutku zapitaju - jesam li mogao ili trebao napraviti nešto drugačije kako bi mi život bio sretniji i bolji? Jeste, upravo ovih pet stvari

Sreća i zadovoljstvo dolaze kroz dobre navike
Sreća i zadovoljstvo dolaze kroz dobre navike (Automania)

Sreća i zadovoljstvo dvije su stvari koje, ma što mi mislili o njima, zapravo definiraju naš život - ako smo nesretni i nezadovoljni, možemo imati sva materijalna dobra ovoga svijeta i opet misliti kako nam je život loš.

Stoga, usvojite ovih pet navika i nećete imati takvih problema, bili vi bogataš ili siromašni kao crkveni miš-

1. Kretanje u prirodi - boravak u prirodi je sjajan za um i tijelo, jer osim što vas puni energijom rješava vas tjeskobe i depresije te potiče kreativnost, uz jačanje imuniteta. 

2. Posao ostaje na poslu - nemojte ni pod razno nositi posao kući, ma koliko vam se činilo da morate u nekim situacijama. Radije ostanite dulje u uredu, ali dom neka bude - dom

3. Čistite za sobom - jedini način da vam glava bude u redu je da i dom bude isti takav, jer jedan kaos uzrokuje drugi. Stoga, počnite s malim stvarima, poput šalice za kavu koju treba oprati odmah, a nastavite tako što ćete sve što izvadite vratiti na mjesto. Uskoro će vam dom biti uredan, i to bez ikakvog truda.

4. Budite zahvalni - prestanite se već jednom žaliti i zapisujte na čemu možete biti zahvalni svakoga dana. S takvim mislima liježite, s njima se i probudite - bit ćete svježi i odmorni svakoga jutra, a uz to i dobre volje.

5. Budite ljubazni - prema svima, poznavali ih vi ili ne, jer osmijeh potpunog stranca jer ste mu/joj pridržali vrata ili pomogli ući u tramvaj obasjat će i vas iznutra.

11.08.2016. 15:16:00
http://m.metro-portal.hr/5-navika-koje-mijenjaju-zivot-na-bolje/99551/