objavljeno 10.10.2019. 11:01:00
COOL

5 načina za prirodno izbjeljivanje zuba

Zubni plak je ljepljivi sloj koji se stvara na zubima i rubovima desni, ako se redovito ne uklanja može doći do stvaranja zubnog kamenca

Zašto ne bi imali bijele zube
Zašto ne bi imali bijele zube (Arhiva)

Bijeli zubi mnogima su samo sanak pusti, jer pušenje, previše kofeina i nedovoljna oralna higijena utječu na izgled naših zubi.

Zubni plak je ljepljivi sloj koji se stvara na zubima i rubovima desni, ako se redovito ne uklanja može doći do stvaranja zubnog kamenca.

Naravno ako imate bilo kakvih problema s zubima trebate se posavjetovati sa stomatologom, no vrijeme je za par recepata za prirodno izbjeljivanje zuba: 

Aloe vera i glicerin - pripremite prirodnu i zdravu pastu za zube. Perite zube s ovom pastom za zube i promatrajte kako zubi postaju sjajniji i zdraviji.

  • jedna šalica vode
  • 1/2 šalice sode bikarbone
  • jedna žličica gela od aloe vere
  • 1 žličica eteričnog ulja limuna

Kora od naranče - nakon što ste pojeli naranču, istrljajte njezinom korom zube. Vrlo jednostavan način za čišćenje zuba, bit će bijeli, a uklonit ćete bakterije i mrlje. Nakon nekoliko minuta, jednostavno usta isperite vodom.

Sjemenke sezama - uzmite šaku sezamovih sjemenki, žvačite ih nekoliko minuta i zatim ih izbacite. Nikako ih nemojte progutati. Ove zdrave sjemenke pomoći će vam da odstranite zubni plak. Nakon žvakanja, suhom četkicom odstranite sve sjemenke. Pomoći će i kod mrlja na zubima. 

Soda bikarbona - može se koristiti kao prirodni piling, a često se koristi u mnogim lijekovima. Pomiješajte žličicu sode bikarbone s prstohvatom soli i jednostavno umočite vlažnu četkicu za zube u smjesu i četkajte zube kao i inače.

Vitaminska maska za zube - jednostavno povežite rajčice, jagode i naranče i napravite pastu na zube. Stavite na zube i držite pet do šest minuta i isperite. To će pomoći da uništite bakterije u ustima i osvježite dah.

10.10.2019. 11:01:00
http://m.metro-portal.hr/5-nacina-za-prirodno-izbjeljivanje-zuba/121196/