objavljeno 08.09.2017. 21:31:00
EH, DA ...

5 koraka potrebnih za liječenje slomljenog srca

Studije su pokazale da je potrebno 11 tjedana da nekoga prebolimo i da postoje načini kako to napraviti što učinkovitije

Kako se oporaviti od prekida
Kako se oporaviti od prekida (Arhiva)

Prekid ljubavne veze, bilo da je ona bila kratka ili dugogodišnja, pokazuje jednu te istu stvar - teško je preboljeti nekoga i započeti iznova.

Studije su pokazale da je potrebno 11 tjedana da nekoga prebolimo i da postoje načini kako to napraviti što učinkovitije.

Postoji pet ključnih koraka:

Budite emotivni - rasplačite se uz romantični film ili glazbu koju volite. Važno je priznati si da je došao kraj i normalno je biti nesretan zbog toga. Treba dobro razmisliti o svemu kako bi bilo lakše krenuli dalje, piše Independent.

Prekinite sve veze - nemojte si dozvoliti da svoju bivšu partnericu/partnerica svakodnevno 'špijunirate' na društvenim mrežama. Pametnije je maknuti ih sa svih lista prijatelja i pratitelja na Facebooku, Twitteru, Instagramu.. Studija je pokazala da ćete, ukoliko ostanete, prijatelji s bivšima na, primjerice, Facebooku teže krenuti dalje i češće ćete upadati u depresivna stanja.

Razgovarajte s prijateljima pa potom s nekim novim/novom - svi znamo da nije dobro držati stvari u sebi, pogotovo u stresnim i tužnim situacijama kakva je prekid veze. Razgovarajte s bližnjima i s prijateljima kako bi se rasteretili. Kada vam prijatelji napokon kažu da je dosta i da krenete dalje izađite i upoznajte nekog novog, zaljubite se.

Počastite se - prošećite, otiđite sami u kino ili na finu večeru, upišite neki tečaj, otputujte. To će vas učiniti sretnima i zadovoljnijima.

Pišite o svojim osjećajima - ne morate napisati roman koji ćete objaviti, samo prenesite na papir svoje misli i osjećaje. Znanstvenici tvrde da se na taj način najlakše riješiti loših misli, osjećaja i stresa.

08.09.2017. 21:31:00
http://m.metro-portal.hr/5-koraka-potrebnih-za-lijecenje-slomljenog-srca/107207/