objavljeno 01.11.2010. 21:01:31
SAVJETI ZA HLADNE DANE

5 koraka do lijepe kože zimi

Odlični savjeti kako zadržati vitalnost, zdravlje, ljepotu i nježnost kože u hladnim zimskim danima

5 koraka do lijepe kože zimi
5 koraka do lijepe kože zimi (Shutterstock)

Lijep ten nije rezerviran samo za ljetne dane. Njegovanu i nježnu kožu, upravo poput ruskih ljepotica, možete imati i zimi. Sve što trebate je slijediti korisne savjete.

1. Puno vode

Zimi većinu vremena vjerojatno provodite u suhim i zagušljivim prostorima. Takvo okruženje malo pomalo kožu lišava vlage i zdravlja. Zato pijte oko litru i pol vode dnevno. Kožu ćete na taj način vlažiti i iznutra, pa će se manje ljuštiti i pucati.

2. Odabir kreme

Iako vam se može učiniti kako masna krema bolje pomaže vašoj zimskoj ispucaloj koži, korisno je znati da masne kreme često začepljuju pore i ne dopuštaju koži da diše. Hidratantna krema je većinom bolje rješenje jer kožu hrani i ne čini je masnom. Ako pak imate izrazito suhu kožu, masnu kremu nanesite navečer, a hidratantnom se njegujte danju.

>> Nahranite kožu lica maskama iz kućne radinosti

3. Zaštitni faktor

Kreme i losione sa zaštitnim faktorom nemojte spremiti u ladicu da čekaju sljedeće ljeto. Uvrstite ih u svakodnevnu njegu posebice u danima izrazite hladnoće i snažnog vjetra.

4. Cirkulacija

Koža će imati zdraviji sjaj ako je na neki način pokrenete. Kombinacija toplog i hladnog umivanja ili tuširanja savršena je za zdrav izgled kože. Aktivna koža će se lakše boriti i s vremenskim nedaćama, a vi ćete izgledati poput tinejdžerice crvenih obraščića  -jednostavno neodoljivo.

Ostatak članka pročitajte ovdje: 5 koraka do lijepe kože zimi

Piše: Tina Žagar/She.hr
01.11.2010. 21:01:31
http://m.metro-portal.hr/5-koraka-do-lijepe-koze-zimi/50573/