objavljeno 14.05.2017. 17:16:00
SAVJETI

5 boja za sve prostorije u stanu

Ukoliko i u vašem kućanstvu svako ima svoju ideju kako bi zidovi trebali biti obojani, evo nekoliko sugestija stručnjaka koje bi vas mogle spasiti

Odaberite pravu boju
Odaberite pravu boju (Shutterstock)

Ddabir boja za zidove u stanu nikad nije jednostavan zadatak, jer svatko od nas ima neke svoje želje i ukus koji se ne mora baš uvijek poklapati s onim partnera, što nerijetko može dovesti čak i do svađa.

Ukoliko i u vašem kućanstvu svako ima svoju ideju kako bi zidovi trebali biti obojani, evo nekoliko sugestija stručnjaka koje bi vas mogle spasiti.

Dnevni boravak - izbjegavajte tamnije i intenzivnije nijanse jer se radi o najaktivnijoj prostoriji gdje boravi najviše ljudi, a dobar su odabir tople i neutralne nijanse kao što je, primjerice, boja pijeska ili obična bijela ako soba nije baš velika.

Kuhinja - crvena ili kobalt plava najbolji je odabir za kuhinju, čak i njihova kombinacija, iako prva potiče apetit, no zato ga druga suzbija pa napravite neki sretan miks s kojim ćete biti zadovoljni.

Kupaonica - birajte nježno ružičastu, jer dokazano najbolje pristaje uz svaku boju tena - doima se kao da mu daje toplinu. Pritom zaboravite na ružičasti Barbie svijet. Decentnu pastelnu nijansu najlakše ćete kombinirati.

Radna soba - boja kadulje može biti sjajan odabir, jer zelena potiče na razmišljanje, a mozak će najbolje raditi okružen zelenim tonovima. Razlog tomu je što podsjeća na prirodu u kojoj je uvijek najlakše razbistriti misli. Kao što je i slučaj s plavom, birajte manje intenzivne nijanse - kadulja je idealan izbor.

Spavaća soba - plava boja povezuje se s mirom i odmorom, vjerojatno iz evolucijskih asocijacija na nijansu neba ili vode. Studije su naime i dokazale kako će se ljudi bolje odmoriti u plavim sobama. Za najbolji učinak birajte prigušene i ne previše tamne nijanse, a ljubičastu izbjegavajte u širokom luku. 

14.05.2017. 17:16:00
http://m.metro-portal.hr/5-boja-za-sve-prostorije-u-stanu/104923/