objavljeno 14.08.2018. 18:01:00
ZAPAMTITE!

4 savjeta za odgajanje pametne i uspješne djece

donosimo vam četiri odlična savjeta za odgoj koji će pomoći vašoj djeci da izrastu u pametne i uspješne ljude

Pomozite djeci da pametno odrastu
Pomozite djeci da pametno odrastu (Shutterstock)

Roditelji žele najbolje svojoj djeci, pa nije rijetkost da ulažu popriličnu količinu vremena u njihovo obrazovanje i učenje životu, no jednako tako pritom i rade neke pogreške koje se kasnije mogu pokazati vrlo velikima.

Upravo iz tog razloga donosimo vam četiri odlična savjeta za odgoj koji će pomoći vašoj djeci da izrastu u pametne i uspješne ljude.

Učite ih društvenim vještinama - dvadesetogodišnje istraživanje provedeno u Pennsylvaniji pokazalo je pozitivnu korelaciju između dječjih socijalnih vještina u vrtiću te kasnijeg uspjeha u životu. Učenje djece kako rješavati probleme s prijateljima, dijeljenju stvari, slušanju bez prekidanja te pomaganju ostalima je odličan start u ovom području.

Maknite stakleno zvono - mnogo roditelja ima problem s ostavljanjem djece da sama rješavaju svoje problemepa najčešće uskaču umjesto njih. Prema istraživanjima na harvardskom Sveučilištu, dokazano je kako je pozitivna stvar ostaviti djecu da prave pogreške te na taj način grade otpornost i snalažljivost te počinju kritički gledati na svijet. 

Postavite visoka očekivanja - roditeljska očekivanja imaju veliki utjecaj na djetetova postignuća, kažu rezultati istraživanja UCLA tima. Znanstvenici su dokazali kako su djeca, koja su od svoje četvrte godine imala roditelje s visokim očekivanjima, postizala najbolje rezultate u grupi ispitanika. 

Pronađite ravnotežu - autoritativni roditelji često su prestrogi, što može rezultirati lošijim odnosom s djecom koja se osjećaju izdvojeno od društva ili zatvoreno od svijeta, dok preblagi roditelji najčešće dopuštaju i previše pa djeca postaju razmažena. Zlatna sredina je pravo rješenje. 

14.08.2018. 18:01:00
http://m.metro-portal.hr/4-savjeta-za-odgajanje-pametne-i-uspjesne-djece/113770/