objavljeno 25.08.2018. 11:13:00
SAVJETI

4 savjeta za brži rast kose

Rast kose ovisi o nizu faktora poput gena, stresa i prehrane, a nema način da se preko noći vrati na staru dužinu

Prirodni načini za ubrzavanje rasta kose
Prirodni načini za ubrzavanje rasta kose (Arhiva)

I vama se sigurno dogodilo da ste tražili "samo malo skratiti, mrvicu, centimetar...", a to se pretvorilo u njih nekoliko, pa se još malo poravnalo i dodatno skratilo... tuga i čemer, nije li?

No, ako vam frizer/ka počne priču o "čudesnim pripravcima" koji će vašoj kosi potaknuti divlji rast, zaboravite - rast kose ovisi o nizu faktora poput gena, stresa i prehrane, a nema način da se preko noći vrati na staru dužinu.

Ipak, trikova ima, ali su prirodni, bez skupih pripravaka...

Briga o vlasištu - zdrava i sjajna kosa počinje iz folikula na tjemenu pa je tako od presudne važnosti tretirati vlasište na pravi način. Rast kose počinju iznutra pa za njegovo ubrzavanje morate njegovati folikule. Počinite prakticirati masažu tjemena redovito. Masaža poboljšava cirkulaciju i dotok krvi u folikulu što ubrzava njezinu 'aktivaciju'. 

Ispiranje kose hladnom vodom - na kraju svakog pranja isperite kosu mlazom hladne vode. Hladna voda bolje zaglađuje vlasi, spriječava gubitak vlage i štiti kosu od štete uzrokovane toplinom fena ili pegle. Kao masaža poboljšava cirkulaciju u vlasištu i pomaže bržem rastu kose. 

Njega vlasi - osim korijena, bitno je njegovati i same vlasi. Vaša kosa ne može brzo rasti, ako je ne njegujete i nastavljate paliti toplinom pegle ili fena. Koristite šampone, maske i regeneratore na bazi koprive, aloe vere, ružmarina, kadulje ili koprive. Očuvajte kosu od pucanja i pripazite da ju ne držite stalno zavezanu u čvrstom repu, izbjegavajte grubo češljanje, blajhanje kose ili peglanje. 

Regeneriranje kose iznutra - ono što unosite u svoje tijelo može pomoći ili odmoći rastu i ljepoti vaše kose. Omega tri masne kiselina i vitamin D značajno utječu pozitivo na zdravlje kose i brži rast jer regeneriraju folikule. Koncentrirajte se na hranu poput ribe, sjemenki chie i soje. 

25.08.2018. 11:13:00
http://m.metro-portal.hr/4-savjeta-za-brzi-rast-kose/113961/