objavljeno 13.08.2018. 09:31:00
ZAPAMTITE!

3 savjeta za punjenje baterije mobitela

Najbolji način da napunite bateriju svog pametnog telefona jest malo i često

Evo kako se to radi
Evo kako se to radi (Arhiva)

Postoji nekoliko pravila koja bi mogla pridonijeti duljem trajanju baterije, ali i boljem iskustvu korištenja pametnog telefona.

Za početak - nemojte do kraja isprazniti bateriju prije no što ju ponovno počnete puniti. Takvo "duboko" pražnjenje zapravo više šteti nego pomaže bateriji i skraćuje njezin životni vijek, a za neke uređaje može biti i pogubno. Baterija bi, ako je to ikako moguće, trebala biti napunjena između 65 i 75 posto. To je magična granica koja bi trebala osigurati najdulji život bateriji. Kako je veoma teško postići tu razinu napunjenosti, trebali bi barem težiti razini između 45 i 75 posto.

Nadalje, nemojte puniti bateriju do kraja, pogotovo ako je ispražnjena u potpunosti. Litijum-ionske baterije koje se koriste u pametnim telefonima ne moraju biti napunjene do kraja. Čak je preporučljivo da ne budu napunjene do kraja jer visoka voltaža može naštetiti kapacitetu baterije dugoročno.

Ukratko - najbolji način da napunite bateriju svog pametnog telefona jest malo i često. Kad god imate koju minutu, priključite pametni telefon na punjač. Za razliku od starijih verzija baterija, novim baterijama takvo punjenje neće naškoditi.

13.08.2018. 09:31:00
http://m.metro-portal.hr/3-savjeta-za-punjenje-baterije-mobitela/113740/