objavljeno 04.09.2019. 13:01:00
VJEŽBANJE

3 savjeta za povratak u rutinu nakon ljeta

Ljetni deserti, roštilj, gazirana i alkoholna pića nešto su češća za vrijeme ljetnih mjeseci pa je povratak u formu teži

Vratite se dobrim navikama
Vratite se dobrim navikama (Arhiva)

Ljeti većina nas popusti s treninzima i opustimo se što se tiče prehrane. Ljetni deserti, roštilj, gazirana i alkoholna pića nešto su češća za vrijeme ljetnih mjeseci pa je povratak u formu teži. 

Srećom, izdvojili smo najvažnije navike. 

Isprobajte nešto novo - nakon duge pauze važno je da vas vaša stara rutina ponovno privuče. To znači da se ne morate držati svega što se prije radili. Štoviše, vratite entuzijazam za vježbanjem i zdravom hranom tako da isprobate nešto novo. Upišite se na novu vrstu treninga i neka to bude nešto što nikad niste mislili da bi probali. 

Krenite odmah - nemojte čekati i tražiti izgovore. Što se prije vratite treningu i normalnoj prehrani to ćete se bolje osjećati. Korisno je početi zapisivati što jedete kako biste pratili i one najmanje promjene koje ste stekli tijekom ljeta. Očistite kabinete i bacite ostatke čipsa, čokolade i drugih grickalica kako ne biste došli u napast. 

Nemojte se bojati svoje slabosti - u redu je da niste u istoj formi kao prije. Vjerojatno će vam prvi dan na traci za trčanje biti izuzetno težak. Međutim, to je sasvim normalno i može vas čak motivirati. Imajte na umu da tijelo 'pamti' i uz malo upornosti lako će se vratiti na stare postavke.

04.09.2019. 13:01:00
http://m.metro-portal.hr/3-savjeta-za-povratak-u-rutinu-nakon-ljeta/120468/