objavljeno 23.12.2018. 20:01:00
EH, DA... :)

3 savjeta za izbjegavanje blagdanskih svađa

Obaveze i pritisak koji osjećamo ovih dana nisu zanemarivi, štoviše, češće je stres na višim razinama nego u ostatku godine

Kako se NE svađati :)
Kako se NE svađati :) (Arhiva)

Blagdanske svađe nažalost postaju sve češća pojava - ubrzani ritam života, visoke razine stresa i, posljedično, sve kraći fitilji kod partnera nerijetko se najgore manifestiraju baš u ovim danima....

Vrijedi stoga podsjetiti na tri najčešća razloga blagdanskih svađa i dati savjete kako ih uspješno izbjeći...

Novac - usaglasite zajedno blagdanski budžet unaprijed. Uzimite u obzir sve dodatne i izvanredne troškove vezane uz darove, hranu, putovanja, zabavu i ostale blagdanske stvari. Jasno postavite gornjugranicu koliko želite potrošiti na svaku od tih kategorija i nipošto ju nemojte probijati. Blagdani su jedno od rijetkih dana u godini kad je sasvim u redu potrošiti malo više, ali to nipošto ne znači da trebate u novu godinu ući potpuno švorc.

Pokloni - često su nesrazmjerni, što može lako dovesti do problema. Darovi su nešto što obavezno morate dogovoriti unaprijed, kako njihov cjenovni plafon, tako i prirodu samog darivanja. Ukoliko ste u velikoj stisci s novcima ove godine (a malo tko nije), zašto se ne dogovorite za darivanje tek malih znakova pažnje, a ušteđene novce zajednički potrošite na nešto korisnije?

Proslava - svaki od partnera ima neke svoje želje koje možda zvuče dijametralno suprotno, ali to nije razlog za svađu - nemojte raditi od ovoga veći problem nego što već jest, a posebice nemojte napadati partnera zbog njegovih želja. Ukoliko kompromis baš nikako nije moguć, odvojeno slavlje gdje će svatko biti kod svojih nije najgora stvar na svijetu. mpromise.

Sve u svemu, kao i inače, dogovor kuću gradi...

23.12.2018. 20:01:00
http://m.metro-portal.hr/3-savjeta-za-izbjegavanje-blagdanskih-svadja/116049/