objavljeno 05.06.2017. 16:29:00
SAVJETI

3 postulata uspješnog mršavljenja

Pri odabiru načina skidanja viška kilograma treba se voditi s tri osnovna postulata zdravog i uspješnog mršavljenja, jer jedino ćete tako uspjeti

Trebaju vam samo tri stvari da skrešete kilažu
Trebaju vam samo tri stvari da skrešete kilažu (Arhiva)

Mršavljenje je previše često mučan proces koji nitko ne voli, no potreban je kako zbog izgleda, tako još više zbog zdravlja, a pri odabiru načina skidanja viška kilograma treba se voditi s tri osnovna postulata zdravog i uspješnog mršavljenja.

Jedite dovoljno često - grelin i leptin, hormoni koji kontroliraju glad i metabolizam u najboljem će omjeru biti ako svaka četiri sata pojedete nešto, stoga, držite se tog savjeta zdravim međuobrocima i nećete imati problema s najvećim neprijateljem svake dijete - gladi!

Napravite raspored spavanja - možda vam se ovo čini malo previše štreberski, no zdrav i kvalitetan san nužan je preduvjet uspješnog mršavljenja: neispavanost vodi u masnu i nezdravu hranu, bez obzira na dijetu koju ste odlučili provoditi.

Ne odričite se hrane koju volite - da, ponekad žudimo za nečim nezdravim, masnim, slanim... pa što onda? Ako pojedete malo toga, zadovoljit ćete taj poriv i više vas neće mučiti niti tjerati da prekinete dijetu. Rigorozne dijete su loše za vas, stoga, priuštite si slatki ili slani omiljeni zalogaj s vremena na vrijeme, umjereno...

I to bi bilo sve...

05.06.2017. 16:29:00
http://m.metro-portal.hr/3-postulata-uspjesnog-mrsavljenja/105370/