objavljeno 18.01.2019. 15:00:00
SAVJETI

3 namirnice za zdravu i njegovanu kožu

U posljednje se vrijeme sve više savjetuje da izbjegavamo proizvode s sastojcima koje ne možemo niti izgovoriti

Med je jednostavno genijalan
Med je jednostavno genijalan (Arhiva)

Sve se više ljudi odlučuje za prirodne alternative za njegu lica. U posljednje se vrijeme sve više savjetuje da izbjegavamo proizvode s sastojcima koje ne možemo niti izgovoriti. Prije svega iskoristitite blagodati namirnica u svojoj kuhinji, pa evo tri s kojima sve počinje i završava:

Banana - banane su prepuna vlage, vitamina E i C te kalija. Jedna je od najboljih namirnica za suhu kožu koja se može potpuno preporoditi uz redovito upotrebu ovog voća. Bananom možete ukloniti mrljice na licu, omekšati je, ali i utjecati na pojavu bora. Ono posebno korisno kod banane je njezina kora. Jednostavno korom istrljajte lice i pustite da ostatak djeluje nekoliko minuta. Možete iskoristiti i samu bananu tako da je zgnječite i nanesete kao masku. 

Med - sirovi med može dubinski hidratizirati vašu kožu i učiniti je mekom i blistavom. Šećeri u medu djeluju kao prirodne hidratantne čestice koje povećavaju sadržaj vode i smanjuju suhoću lica. Med je jedna od najjednostavnijih stvari iz kućne radinosti koje možemo koristiti. Kao masku ga jednostavno nanesemo u debljem sloju na lice i ostavimo 20 minuta da djeluje. Može se koristiti i kao tretman za akne, a za to je savršen manuka med zbog antiupalnih svojstava. Manuka smanjuje crvenilo i natečenost, a potrebno je samo nanijeti med direktno na prištić i ostaviti 15 minuta te isprati. 

Šećer - šećer je prirodan izvor glikolne kiseline koja ulazi u kožu i potiče regeneraciju kožnih stanica. To rezultira pomlađenom i glađom kožom. Glikolna kiselina često se koristi za kožu koja je oštećena suncem ili za stariju kožu. Šećer je idealan sastojak za piling. Možete ga koristiti samo s vodom, ali bolje djeluje u kombinaciji s drugim sastojcima poput meda. Šećer je bolji izbor od soli zbog nježnijih granula koje ne oštećuju kožu, već je dodatno vlaže. 

18.01.2019. 15:00:00
http://m.metro-portal.hr/3-namirnice-za-zdravu-i-njegovanu-kozu/116468/