3 načina da spasite presoljeno jelo
Ako ste presolili juhu, gulaš ili umak, dodajte vode ili neslanog temeljca te ubacite povrće poput luka i mrkve

Presoljena hrana jedna je od najgorih stvari koja nam se može dogoditi u kuhinji - sav naš trud pao je u vodu i osjećamo se bespomoćno. No, lijeka ima...
Ako ste presolili juhu, gulaš ili umak, dodajte vode ili neslanog temeljca te ubacite povrće poput luka i mrkve, pa nastavite kuhati još desetak minuta. I kiselina pomaže u ublažavanju slanog okusa - dodajte jelu limunovog soka ili octa.
Slanost jela možete smanjiti i dodavanjem šećera ili meda. Ako recept dopušta, dodajte mlijeko ili jogurt jer oni također neutraliziraju sol. Budite oprezni i s dodavanjem pelata iz limenke, suhog mesa, maslina ili kapara, koji obiluju solju.
Za kraj, jedan savjet naših starih - kad presolite jelo, ubacite jedan oguljeni krumpir ili jabuku, koji će upiti višak soli, i nakon kuhanja ih bacite. Iskusni kuhari savjetuju da ne probate jelo samo netom prije nego što je gotovo nego tokom cijeloga kuhanja.
Nadamo se da smo pomogli