objavljeno 05.05.2018. 13:29:00
SAVJETI :)

3 domaća pilinga za savršen ten

Kao što svi znamo, koža se stalno obnavlja. U unutarnjem sloju, dermisu, stvaraju se nove kožne stanice, a stare izlaze na površinu... i treba ih se riješiti

Piling napravite sami
Piling napravite sami (Arhiva)

Piling uklanja mrtve stanice i ostavlja kožu mekom, svježom te otvara pore. Lice diše, a ten izgleda čisto.

Kao što svi znamo, koža se stalno obnavlja. U unutarnjem sloju, dermisu, stvaraju se nove kožne stanice, a stare izlaze na površinu. Mrtve stanice kože vrlo često same izblijede, ali neke se zadrže zbog čega nam koža izgleda sivo i umorno. Prištići i akne također mogu biti rezultat mrtvog sloja stanica.

 Iz svih navedenih razloga treba povremeno napraviti piling kože lica kako bi se koža oporavila, a umjesto da dajete velike novce za kupovne pilinge, napravite ih sami od sastojaka koje sigurno imate u kuhinji.

Tri piling za ljepši ten

Od kefira - kefir je sličan jogurtu, ali kefir ima čak četrdeset dobrih bakterija više. Sadrži mliječnu kiselinu koja njeguje kožu i pruža joj vlagu. Kefir možete koristiti i u kombinaciji s drugim namirnicama poput kave. 

Od kukuruznog brašna - kukuruzno brašno hrani lice proteine koji ostavljaju kožim podatnom. Nije pregrubo, a učinkovito čisti pore i uklanja mitesere. Za još bolji efekt pomiješajte kukuruzno brašno s limunovim sokom, medom ili žumanjkom. 

Od sode bikarbone - među najboljim je pilinzima, za masnu kožu, piling sodom bikarbonom. Svestrana soda zaglađuje kožu, uklanja mitesere i smanjuje pore. Osim pilinga, možete napraviti i masku tako da je pomiješate s vodom i pustite da odstoji. 

05.05.2018. 13:29:00
http://m.metro-portal.hr/3-domaca-pilinga-za-savrsen-ten/111924/