objavljeno 30.03.2010. 18:13:18
PUZAJUĆA PRIVATIZACIJA

145 sportskih objekata "trunu" u Zagrebu

Grad Zagreb dosad se nije odgovarajuće brinuo o svojih 145 športskih građevina, ocijenili su gradski zastupnici na skupštinskoj sjednici

(Wikipedia)
Gradska zastupnica Morana Paliković Gruden (HNS) upozorila je na "puzajuću privatizaciju" kod zakupa športskih objekata budući da se zakup od 5 godina automatski može produžiti za još toliko.

"Zakupci daju u podzakup poslovne prostore poput kafića, zalogajnica i biljar klubova i tako izvlače profit, dok grad Zagreb i dalje ima obvezu održavati športske objekte. Je li to u redu? pitala je Paliković Gruden.

Ustvrdila je i da se novom odlukom to neće bitnije promjeniti. Zastupnici su apelirali i da svaka tri mjeseca zakupci podnose izvješće o održavanju športskih objekata, da daju na uvid koliko zarađuju od podzakupa i koliki su im troškovi.

Danira Bilić (HDZ) zatražila je i da se ubuduće nakon provedenog natječaja za zakup športskog objekta podnese i posebno izvješće.

Gradski zastupnici također upozoravaju da dosad nije bilo popisa športskih građevina, pa se nije moglo znati tko upravlja tim objektima: Zagrebački holding, neka srednja škola ili pak neko sportsko društvo.

Nakon što su prihvaćene primjedbe zastupnika Kluba HNS-a zastupnici su podržali novu odluku o upravljanju i korištenju športskih građevina u vlasništvu grada Zagreba.

O inicijativama za izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba gradski zastupnici danas nisu raspravljali uz obrazloženje da im treba vremena kako bi razmotrili pristigle zahtjeve. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 18:13:18
http://m.metro-portal.hr/145-sportskih-objekata-trunu-u-zagrebu/36750/