objavljeno 26.04.2020. 12:55:58
AUSTRALIJA

11 malih krokodila pobjeglo iz ZOO-a

Zoološkom vrtu Malcolm Douglas u Broomeu nestalo je čak jedanaest malih krokodila

Fotografija vijesti

Policija je naredila nadogradnju na ogradama u parku krokodila u Broomeu nakon što je jedanaest beba krokodila pobjeglo iz zoološkog vrta

Vjeruje se da su se bebe krokodili provukli sredinom travnja kroz ogradu, a dva krokodila otkrili su mještani na obližnjoj plaži Cable.

Chris Mitchell, koordinator volonterske organizacije za spašavanje autohtonih životinjskih vrsta u Broomeu, spasio je jednog malog bjegunca nakon ga je nazvala gospođa koja je za vrijeme šetnje s obitelji naišla na mladunče krokodila.

"Spasili smo ga, provjerili njegovo zdravlje te nazvali službu parka za divlje životinje. Zatim smo mladunče krokodila odnijeli u park krokodila. To se ne događa često, uglavnom znaju pobjeći odrasli krokodili, ali ne mladunci", objasnio je Mitchell.

Park je otvorio legendarni filmaš i lovac na krokodile Malcolm Douglas1983. godine, kao mjesto na kojem će se okupljati turisti i promatrati krokodile. Ondje je Douglas nadgledao uzgoj kože krokodila kojih ima oko 2500. U Zapadnoj Australiji krokodili su zaštićena vrsta.

26.04.2020. 12:55:58
http://m.metro-portal.hr/11-malih-krokodila-pobjeglo-iz-zoo-a/125133/