objavljeno 28.03.2018. 13:01:00
Oni dani...

10 najgorih menstrualnih simptoma

Kad se slani krekeri s čokoladom od karamele čine kao dobra ideja...

Ono kad ste u komi...
Ono kad ste u komi... (Pixabay)

Iako su najpoznatiji, grčevi nisu jedini menstrualni simptomi koji dolaze u paketu s krvarenjem. Neke žene imaju sreće pa osjećaju manje njih ili čak osjećaju nekoliko simptoma no manjeg intenziteta. Kako bilo, svi koji na mjesečnoj bazi imaju posla s krvarenjem, doživjeli su barem neke od ovih nesretnih neugodnosti

10. Nazasitna glad - možda naugodniji od svih simptoma, jer tko ne voli jesti? Problem nastaje kad pojedete večeru, a spremni ste za drugu večeru. I desert i drugi desert. Onda se prejedete pa vas počne peči savjest zbog svega što ste pojeli. Onda, od svog tog razmišljanja o hrani, dobijete volju za trećom večerom...

9. Glavobolja - svakog drugog dana glavobolja bi predstavljala problema. No onih dana, to je samo jedan od simptoma. Progutajte ibuprofen i nastavite s danom kao da se ništa nije dogodilo.

8. Oticanje i osjetljivost grudi - to su oni dani kada ne stanete u uobičajenu veličinu grudnjaka. I ne, nema u tome ništa seksi jer vas taj kavez žulja na sve strane, a o osjetljivim i bolnim bradavicama nećemo uopće ni počinjati.

7. Vjetrovi - nemojmo se praviti sramežljivi. Vjetrovi za onih dana najsmrdljiviji su rezultat nadutosti koja ne da mira. Ako imate priliku ispustiti ih, a da pritom ne otrujete slučajnog prolaznika, nemojte se ustručavati.

6. Nadutost - eto, upravo zahvaljujući nadutosti mnoge će žene reći da za vrijeme menstruacije najviše vole nositi pamučne, rastezljive, lepršave haljinice. A zašto i ne bi? Vjerojatno ionako ne stanu iza šlica najdražih traperica.

5. Umor - osjećaj je sličan kao kad smo prehlađeni, umor i iscrpljenost su konstantni. Razmišljate o kavi? Samo dajte, kava je zapravo poznata po tome da pogoršava grčeve i osjetljivost. Birajte što vam je draže.

4. Crijevni zatvor - sjedite na wc školjki i ne ide. Ustanete i imate osjećaj da ćete se raspuknuti. Bacite pogled na broj jedan na ovom popisu pa procijenite što je gore.

3. Promjene raspoloženja - najgora noćna mora svakog muškarca čija dama prolazi kroz tih nekoliko osjetljivih dana. Znate da nije u redu plakati od sreće jer su snizili cijenu onih tenisica (koje su vam, usput, do jučer bile toliko ružne da u njih niste mogli ni gledati), ali ne možete si pomoći.

2. Grčevi - jasno da će se naći na ovom popisu. Ima ih različitih vrsta i intenziteta pa postoji i nekoliko načina na koje ih možemo olakšati. Nadamo se da niste među onom manjinom na kojoj ibuprofen ne djeluje...

1. Stolica - već ste danas bili pet puta i opet morate ići? Ništa čudno. Za vrijeme menstruacije otpuštaju se hormoni i kemikalije koji potiču kontrakcije u maternici zahvaljujući kojima krv biva istisnuta iz tijela. Ako tijelo ispušta više kemikalija, dio njih odlazi - pogađate - u probavni trakt. To je razlog zašto je stolica česta, a može se pretvoriti i u proljev.

Piše: Andrea Holi
28.03.2018. 13:01:00
http://m.metro-portal.hr/10-najgorih-menstrualnih-simptoma/111152/