objavljeno 30.04.2018. 20:01:00
EH, DA...

10 koraka za uspješan kontakt očima

Kontakt očima za vrijeme verbalne komunikacije prilično je važna stavka te može biti i prepreka na putu do uspješne komunikacije

Pazite što vam rade oči!
Pazite što vam rade oči! (Shutterstock)

Neverbalna komunikacija je, uz onu verbalnu, dio ukupne slike kojoj se prezentiramo kako poslovnom okruženju, tako i u onom privatnom, pa i obiteljskom okruženju.

Kontakt očima za vrijeme verbalne komunikacije prilično je važna stavka te može biti i prepreka na putu do uspješne komunikacije.

Stručnjaci se slažu da dobrim razgovorom možemo okarakterizirati tek one razgovore u kojima, a kao dio neverbalne komunikacije, imamo uspješnu i dobro razvijenu (strategiju) komunikacije očima.

Iako danas nešto rjeđe komuniciranje među poslovnim partnerima, klijentelom i prijateljima, a to je ono osobnog kontakta podložno je onim čudnim i neugodnim situacijama kad primjerice:

  • kad gledate nekoga u oči ili netko gleda vas u oči duže od pet sekundi,
  • kad vaše ili nečije oči jednostavno skrenu pogled već nakon pozdrava,
  • ili kad jednostavno krivo procijenite nečiji kontakt očima.

Stoga neverbalna komunikacija bitan je dio ukupne komunikacije gdje vam upravo ovakve nezgodne situacije mogu utjecati na reputaciju u tvrtki, u društvu na poslovnoj večeri ili pak skroz upropastiti prvi razgovor na prvom izlasku s djevojkom.

Sve savjete pročitajte na portalu Gentleman.hr

30.04.2018. 20:01:00
http://m.metro-portal.hr/10-koraka-za-uspjesan-kontakt-ocima/111839/